Accessibility icon
23.09.2019

Rovinj domaćin svečane dodjele nagrada Jutarnjeg lista

Treća sezona Nautičke patrole Jutarnjeg lista koja je prošla kroz 34 marine od Umaga do Dubrovnika, završila je ovog ponedjeljka u Grand Park Hotelu u Rovinju svečanom dodjelom nagrada i “Zlatnog sidra” te konferencijom o budućnosti nautičkog turizma u Hrvatskoj.

“Turističku sezonu u Rovinju produžili smo zahvaljujući prvenstveno višemilijunskim ulaganjima Adrisove Maistre, rovinjske Valalte, ali i ulaganjima u visoko kvalitetni privatni smještaj, kongresnim turizmom i moćnim eventima. Od ove se godine možemo podičiti novim Grand hotelom Park i novom ACI-jevom marinom kao jedinom hrvatskom marinom s pet sidara, što je nedvojbeno doprinijelo kvaliteti i turističkim standardima našeg grada, Istre, ali i cijele Hrvatske. Vjerujem kako će ona opravdati činjenicu da je nautički turizam jedan od unosnijih oblika turizma jer ‘navigare necesse est'”, svojim se govorom uvaženim gostima obratio rovinjski gradonačelnik, Marko Paliaga.

Prisutnima se obratio i Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista kao organizatora, zahvalivši se na gostoprimstvu u “vjerojatno najljepšoj dvorani trenutno u Hrvatskoj”, s nezamjenjivim pogledom na Rovinj. Govorili su još i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, zatim ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković koji je u svom govoru istaknuo kako mu je izuzetno drago što je kao lokacija dodjele nagrada odabrano upravo novootvoreno izdanje hotela i njegove marine, jedne od najluksuznijih na Jadranu i šire, koja je uz bok svjetskim, te ministar turizma Gari Capelli koji ističe kako će se iz ovogodišnje Nautičke patrole dobiti puno podataka za komunikacijsku strategiju koja će se raditi na nivou sedam godina, a upravo će na nautičkom i zdravstvenom turizmu biti najveći fokus.

Prema ocjenama gostiju hrvatskih marina u nautičkoj sezoni 2019. dodijelila su se priznanja, kao i nagrada Zlatno sidro. ACI marina Rovinj dobila je ekskluzivno priznanje kao Hrvatska marina No. 1, i to u povodu njena otvorenja i prve sezone rada, a Kristijanu Pavičiću, direktoru ACI-ja Hrvatska, nagradu je predao sam Capelli.

Fotogalerija