Accessibility icon
14.05.2018

Rovinj centar mažoretkinja Hrvatske

Po drugi puta grad Rovinj i njegova Udruga mažoretkinja  bili su domaćini Državnog prvenstva mažoretkinja koje je, pod pokroviteljstvom predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović, održano od 11. do 13. svibnja. Došlo je više od 750 mažoretkinja iz 15 gradova, svrstanih u 45 sastava od 7 do 25 godina.

Predstavnice svih ekipa, na čelu sa predsjednicom Hrvatskog mažoret saveza Elizabetom Mikelj i predsjednicom Rovinjskih mažoretkinja  Kristinom Laginja, u subotu ujutro u gradskoj vijećnici primio je predsjednik Gradskog vijeća Valerio Drandić i poželio im dobrodošlicu  i ugodan boravak u Rovinju. Podsjetio ih je da je Rovinj višestruki šampion hrvatskog turizma te da će i ova smotra mladosti i ljepote doprinijeti još boljem imidžu ovog turističkog središta.

Nakon prijema, na središnjem gradskom trgu održano je svečano otvaranje prvenstva uz defile i postrojavanje svih sudionica i u nazočnosti velikog broja gledatelja. Pozdravile su ih i natjecanje otvorile predsjednica Elizabeta Mikelj i Kristina Laginja. Tijekom subote i nedjelje mažoretkinje su se natjecale u tri kategorije – juniorke, kadetkinje i seniorke, a bilo je dosta vremena za druženje i upoznavanje pa čak i za izbor najljepše mažotrekinje.