Accessibility icon
17.06.2020

Radovi na proširenju MMC-a u završnoj fazi

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas u pratnji pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i komunalno gospodarstvo Tanje Mišeta i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Dubravke Svetličić obišao Multimedijalni centar gdje su u tijeku radovi na proširenju prostorija.

Radovi na adaptaciji i proširenju skladišnog i garderobnog prostora na MMC-u koji su započeli u veljači su trenutno već u završnoj fazi.

Budući da samoj dvorani nedostaju pomoćne prostorije, ovom se investicijom izvode radovi u svrhu stvaranja dodatnog prostora u funkciji dvorane kojim bi se olakšalo njezino korištenje. U novom, povećanom aneksu na katu smješta se spremište, sanitarije za osobe smanjene pokretljivosti i garderobni ormar za posjetitelje.

U prizemnom dijelu, u prostoru bivšeg atrija dobiva se spremište do kojeg se dolazi postojećim stepenicama. Iz tog dijela pristupa se sanitarijama i garderobnom prostoru, koji su bili u funkciji banke koji se prenamijenjuju i služit će Multimedijalnom centru. Dogradnja prati i poštuje već izvedenu strukturu te je u duhu moderne arhitekture.

«Skladišni prostor koji je bio MMC-u iznimno važan ovim će zahvatom biti riješen, a pored toga MMC će dobiti toliko potrebnu garderobu i sanitarije za izvođače, dok osobe sa invaliditetom poseban sanitarni čvor. S ovim radovima će vrlo važan prostor kulturnih događanja u Gradu Rovinju-Rovigno odlikovati visoki standard funkcionalnosti», izjavila je ravnateljica POU Rovinj-Rovigno Dubravka Svetličić.

«Ovim se zahvatom ne mijenja namjena zgrade, već se samo dvorani dodaju pomoćne prostorije, dijelom na katu, a dijelom u prizemlju gdje je banka dio prostora ustupila Multimedijalnom centru –objasnio je gradonačelnik Marko Paliaga –. Time će se osigurati bolji uvjeti za održavanje raznih manifestacija, koncerata, predstava, izložba, i drugih brojnih događaja koji se održavaju u dvorani MMC-a».

Podsjećamo kako je postojeća stara zgrada bivšeg rovinjskog kina bila prenamijenjena prema građevinskoj dozvoli iz 2005. g, te se uz nju dogradio aneks koji služi kao glavni ulaz u dvoranu MMC-a i u kojem se nalaze sanitarije za posjetitelje.

Trenutno dvorana ima trenutno samo jedan evakuacijski izlaz, dok će se predviđenim zahvatom omogućiti još jedan evakuacijski izlaz kroz dograđeno spremište, sukladno pravilnicima o zaštiti od požara.

Prema Sporazumu potpisanom između Grada Rovinja-Rovigno i Raiffeisenbank Austria d.d. radi rekonstrukcije zgrade trošak radova preuzima Raiffeisenbank Austria d.d. kojoj će se umanjiti zakupnina prostora u visini utrošenih sredstava.

Fotogalerija