COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
03.06.2019

Radionica za obrtnike „Pitaj inspekciju – Tržišna inspekcija“

U četvrtak 6. lipnja 2019. godine u Udruženju obrtnika Rovinj (Andrea Amoroso 6), održati će se radionica vezana uz provođenje inspekcijskog nadzora nad uslužnim i trgovačkim djelatnostima od strane Tržišne inspekcije s početkom u 12,30 sati.

U goste dolazi predstavnik Tržišne inspekcije ujedno i predavač, a predavanje će biti bazirano prvenstveno na Zakonu o trgovini, Zakonu o zaštiti potrošača ali i ostalim zakonima u nadležnosti tržišne inspekcije.

Neke od tema na radionici biti će:

Uvjeti za obavljanje trgovine (u poslovnim prostorima i izvan njih),

posebni oblici prodaje u trgovini – prodaja putem sredstava daljinske komunikacije (online trgovina i sl.),

opći uvjeti za obavljanje djelatnosti u odnosima s potrošačima (cjenici, radni nalozi, ponude itd.),

postupak reklamacije potrošača.

Radionica je besplatna i namijenjena je poslovnim subjektima koji se bave trgovinom i pružanjem usluga ali i onima koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa.

Kroz edukaciju će se predstaviti novine glede novog Zakona o državnom inspektoratu, nadležnost Tržišne inspekcije te zakonske obveze obrtnika u tom pogledu.

Nakon iznesenog predavanje, prisutni će imati mogućnost da kroz pitanja i diskusiju sa predstavnikom inspekcije razjasne nedoumice koje ih muče u svakodnevnom poslovanju.

Trajanje radionice: cca 1 h i 30 min

Prijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem emaila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr (ime i prezime, grad/općina, obrt – ako je primjenjivo).