Accessibility icon
01.12.2017

Prosinačka Božićna čarolija u Rovinju

Prosinac u Rovinju proteći će u znaku brojnih događaja posvećenih Božiću i Novoj godini. Što će sve građani i brojni turisti moći vidjeti i doživjeti u narednih tridesetak dana čulo se na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici u četvrtak 29. studenog, a na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada, Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice, Valbruna sporta i Udruženja obrtnika. Mnoge građane, a posebno najmlađe, najviše će obradovati klizalište pod šatorom na glavnom gradskom trgu koje se otvara 9. prosinca u 12 sati. Bit će otvoreno svaki dan od 12 do 19 sati do 27. prosinca kada će mjesto prepustiti pozornici za doček Nove godine na otvorenom. Klizalište će za najmlađe organizirati malu školu klizanja i disko klizanje, a 17. prosinca sa početkom u 17 sati kreće i spektakl na ledu «Neobična ledena čarolija» u organizaciji zagrebačkog klizačkog kluba «Medo».

Inače, realizacija obimnog i raznovrsnog prosinačkog programa počinje već ovog petka  u MMC-u promocijom monografije pod nazivom «Spasimo kažune u Rovinjskom Selu», u povodu dvadesete godišnjice ove akcije. U vrtiću Valbruna 5. prosinca bit će promoviranja «Mala priča o Rovinju» Tatjane Papucci Pokrajac. Osmog prosinca u MMC-u sa početkom u 17 sati bit će obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a 13. 12. u 18 sati i 70-a godišnjica rada KUD-a «Marco Garbin». Na svoje će doći i ljubitelji košarke jer će 19. prosinca biti održana svečanost u povodu 30. godišnjice KK Rovinj. Vrijedno je naglasiti da će Zajednica Talijana 15. prosinca otvoriti vrata svog tradicionalnog humanitarnog Božićnog sajma na kojem će do 18. prosinca posjetitelji po povoljnim cijenama moći kupiti razne rukotvorine i božićne ukrase, a sav prihod utrošit će se ovaj put za nabavku odora članica KUD-a «Marco Garbin» Pridružit će im se i Dječje gradsko vijeće koje će na gradskom trgu organizirati prodajnu akciju «Borići dobrote».

Ljubitelji dobre glazbe uživat će na tradicionalnom «Rovinj music festivalu» pod šatorom na Valdibori 29. i 30. prosinca. U novogodišnjoj noći na Trgu maršala Tita posjetitelje će zabavljati Simon Marlows i Kingsi, a u pola noći rovinjsko nebo obasjat će veliki novogodišnji vatromet. Ulazak u novu 2018. godinu obilježit će glazba «Gipsy kingsa» . Da prosinački blagdani budu što ljepši svojom gastro ponudom pobrinut će se  «Kuća o batani», rovinjski ugostitelji i članovi Agrorovinja. Bit će kazališnih i kino predstava, nastupa učenika osnovnih škola, izložbi i kreaitvnih radionica Pučkpg otvorenog učilišta.

Grad  ni ovaj puta nije zaboravio svoje najmlađe. Za njih će biti pripremljeno 1340 paketića, a božićne darove dobit će članovi Društva osoba s invaliditetom i korisnici Doma D. Pergolisa. Pakete kućnih namirnica dobit će socijalno najugroženije obitelji, a po 300 kuna jednokratne pomoći svi umirovljenici čija mirovina ne prelazi mjesečno 2.000 kuna

Da bi građani bili što detaljnije upoznati sa programom prosinačkih događanja POU je tiskalo brošuru pod nazivom «Božićna čarolija –  Magia del Natale»