Accessibility icon
14.11.2019

Prosinac u Rovinju donosi Božićnu čaroliju

I ove godine u Rovinj stiže Božićna čarolija. Grad Rovinj-Rovigno je, u suradnji s brojnim organizatorima, rovinjskim ustanovama i udrugama, Udruženjem obrtnika Rovinj, Turističkom zajednicom, Maistrom i Savjetom mladih Grada Rovinja-Rovigno, pripremio za svoje sugrađane i goste bogat program namijenjen svim dobnim skupinama, koji krije ponešto za svačiji ukus. Svakog će se dana, tako, održavati po nekoliko različitih događanja.
Klizalište na glavnom trgu otvara svoja vrata od 7. prosinca do 6. siječnja. U prva dva tjedna u jutarnjim satima učenici osnovnih i srednjih škola imat će besplatne termine, a za najmlađe osigurat će se potpora instruktora klizanja, dok će navečer klizalište, radi velikog interesa i na radost naših sugrađana i gostiju, ostati otvoreno do 22 sata.
Istog će se dana, 7. prosinca, postaviti i kućice s gastronomskom ponudom, kao i pozornica za glazbena događanja kod malog mola.
Ove je godine, uvažavajući pristigle prijedloge, obogaćen cjelokupni program, te će se od 7. do 27. prosinca na pozornici održavati svakog dana koncerti različitih izvođača i DJ-a. Također, Rovinjski music festival (RMF) od 26. do 29.prosinca, koji će se održavati na novoj lokaciji (klub Academia) organizira niz koncerata demo bendova koji će nastupati u natjecateljskom dijelu te afirmiranih glazbenika. Tradicionalno, u sklopu RMF-a održat će se koncert polaznika Glazbenog laboratorija, dok će u Zajednici Talijana, od 13. do 21. prosinca biti otvoren humanitarni Božićni sajam-Mercatino di Natale .
Gastronomsku ponudu organizira Udruženje obrtnika pod nazivom „Rovinjske zimske delicije“, dok Udruga Kuća o batani donosi poslasticu „Blagdani u kući batane za stolom i uz glazbu“.
Kreativne radionice započeti će već 25. studenog, a ove će se godine održati sveukupno oko 30-ak radionica. Za najmlađe sugrađane predviđene su i kazališne predstave povodom Sv.Nikole, program i podjela paketića za djecu koja ne pohađaju jaslice ili vrtić, te doček Nove godine u podne uz animacijski program. Za djecu polaznike predškolskih ustanova i učenike od 1. do 4. razreda podjela paketića će se organizirati u ustanovama uz prigodne programe
Tradicionalno će se održati božićni koncerti rovinjskih zborova, Limene glazbe, glazbene škole te program rovinjskih mažoretkinja te ostali programi rovinjskih udruga.
Rovinjce i njihove goste će za sam doček zabavljati Gibonni, dok će u ponoć nebo iznad grada obasjati spektakularan vatromet, a atmosferu na trgu će, u susret dočeku, 30. prosinca zagrijati rovinjska grupa „Le Monde“.
Detaljan program događaja i manifestacija bit će predstavljen na tiskovnoj konferenciji koja će se održati za otprilike dva tjedna, a biti će objavljen i na Facebook stranici „Božićna čarolija – La Magia del Natale“, na web stranicama Grada i TZ, te će biti tiskan na posebnoj brošuri.

Fotogalerija