Accessibility icon
05.07.2024

Prometni redari i policija u zajedničkoj akciji kontrole prometovanja u ulici Carera

Uslijed sve većeg broja prisutnih gostiju i prometnih gužvi u gradu, službenici Policijske postaje i prometni redari Grada Rovinja-Rovigno krenuli su danas u zajedničku akciju kontrole prometa u pješačkoj zoni.

Cilj akcije je bio prvenstveno preventivno djelovanje kako bi se osvijestili gosti i građani oko zabrane prometovanja motornim vozilima, romobilima ili biciklima u najpoznatijoj rovinjskoj ulici, ulici Carera.

Naime, dolaskom većeg broja gostiju porasle su i pritužbe građana na prometnu situaciju pješačkoj zoni, stoga će ovakve akcije tijekom ljetnih mjeseci biti učestalije kako bi se pješacima pružali što sigurniji uvjeti kretanja.

Zajednička akcija policije i prometnih redara obuhvaća ne samo ulicu Carera već i ulazak u zonu ograničenog prometa unutar starogradske jezgre kod ulice Pietra Ive. Također, poseban naglasak stavljen je na edukaciju i informiranje svih sudionika u prometu o važnosti poštivanja prometnih propisa, čime se dodatno želi unaprijediti sigurnost i kvaliteta života u gradu.

Fotogalerija