Accessibility icon
12.01.2020

Projekt “Upoznaj svoju zemlju” u Rovinju

Osamdesetak Rovinjaca, ali i turista, ljubitelja Rovinja, okupili su se ove nedjelje, 12. siječnja, na glavnom gradskom trgu od kuda je točno u podne krenulo besplatno vođeno razgledavanje grada, a u sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“.

Ovaj projekt Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske provodi se treću godinu za redom povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, a Rovinj se, uz još deset gradova diljem Istre, istome priključio pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Rovinja.

Pet je lokalnih turističkih vodiča, Vukica Palčić, Maslinka Kempf, Romina Kuharić, Damir Mateis i Goran Cvek, uz fotografkinju Mateu Lacmanović i koordinatora, inače predsjednika Društva turističkih vodiča Rovinja, Alberta Košaru, građane i turiste upoznalo s ljepotama Rovinja.

Vođenja su u prvome redu bila namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi bolje upoznali svoj grad, ali su rovinjski vodiči bili spremni i za ture na drugim jezicima poput engleskog, njemačkog, francuskog, slovenskog i ostalima.

Pet je grupa tako krenulo ulicama Rovinja, a svaki je vodič imao jedinstvenu turu. Neki su tako prošetali Carerom, neki Grisijom. Neki su vidjeli crkvu sv. Eufemije i mjesto gdje je nekada davno isplivao sarkofag ove štićenice grada, dok su drugi posjetili crkvu sv. Franje. Sve su ture trajale oko sat i pol, te su ispunile očekivanja građana.

Fotogalerija