Accessibility icon
03.07.2018

Projekt “Sigurna turistička sezona” i ove godine u Istri

U utorak, 3. srpnja 2018. godine u Rovinju je održana konferencija za medije u sklopu predstavljanja projekta “Sigurna turistička sezona” koji se i ove godine održava u Istri.

Uz načelnika Policijske uprave istarske Alena Klabota, predstavnike stranih policija i druge goste te potpredsjednika Hrvatskog sabora Furia Radina, novinarima se obratio i gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec., u svojstvu domaćina.

Riječ je o projektu koji se na području naše policijske uprave provodi već desetu godinu i ima vrlo pozitivan odjek među stranim turistima. Temeljem potpisanih međunarodnih akata, u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna, u Policijskoj upravi istarskoj boravit će ukupno 16 stranih policajaca iz šest zemalja. Troje policijskih službenika iz  Poljske boravit će na području Pule, kao i dva policijska službenika iz Slovenije i troje policajaca iz Mađarske dok će u Sektoru kriminalističke policije biti angažirana dva policijska službenika iz Srbije.

Na području Umaga i Novigrada boravit će austrijski policijski službenici, u Poreču njemački, dok će naši gosti na rovinjskim ulicama i ove godine moći sresti policijske službenike iz Italije.

Strani policijski službenici pomagat će hrvatskim kolegama u komunikaciji i postupanjima prema turistima koji dolaze iz njihovih zemalja a sve u cilju ugodnijeg boravka i većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju.

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, nego i sigurne destinacije.

Fotogalerija