Accessibility icon
20.08.2020

Projekt rekonstrukcije zgrade u Zagrebačkoj: u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa

Grad Rovinj-Rovigno trenutno radi na rješavanju imovinsko pravnih odnosa koji su znatno odgodili početak realizacije projekta rekonstrukcije građevine na adresi Zagrebačka 10.

Naime, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa je ujedno i preduvjet za izradu projektne dokumentacije glavnog projekta kojim će se zgrada prenamijeniti u više stambenih jedinica radi stambenog zbrinjavanja policijskih službenika Policijske postaje Rovinj, te osiguranja adekvatnog smještaja prostorija korisnika Društva osoba s invaliditetom grada Rovinja, u 2018. godini, pokrenut je postupak izrade projektne dokumentacije.

U prizemlju zgrade planirane su i zajedničke prostorije za stanare: praonica i spremište. Na prvom, drugom i trećem katu je planirano po četiri (4) stana, dok su na potkrovlju planirana dva (2) stana. Od ukupno četrnaest (14) stambenih jedinica, jedna stambena jedinica na prvom katu, će biti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Koso pomična platforma između prizemlja i prvog kata omogučava pristup stanu za osoba sa smanjenom pokretljivošću.

Ispred zgrade je planiran vanjski ograđeni prostor za rekreaciju korisnika Društva, koji će zelenilom biti vizualno odvojen od budućeg parkirališta sa 25 parkirališnih mjesta za zgradu. Sa stražnje strane zgrade osim pomoćne građevine sa spremištima, planiran je terapijski vrt za korisnike Društva.

Glavni projektant ovog projekta je ovlašteni arhitekti Goran Bašić, dipl. ing. arh., iz projektnog ureda Studio Bašić d.o.o. iz Pule.

Podsjećamo kako je postojeća zgrada nekadašnji „Dom za stanovanje penzionera i invalida rata u Rovinju“, izgrađen 1974. godine, čija tlocrtna površina iznosti 275 m2. Na čestici se nalazi i pomoćna građevina, garaža tlocrtne površine 53 m2.