Accessibility icon
20.06.2017

Projekt ”Life SEC Adapt” – Grad Rovinj-Rovigno sudjelovao na 3° Europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama – ECCA

Na 3° Europskoj konferenciji o prilagodbi klimatskim promjenama – ECCA, predstavnici Grada Rovinja-Rovigno, Istarske županije, Istarske razvojne agencije i gradova Pule, Poreča, Pazina, Labina i Buzeta imali su priliku, kroz mnogobrojne i tematski raznovrsne konferencijske sesije i razmjenu iskustva, upoznati se s inovativnim projektima lokalne prilagodbe na klimatske promjene.

ECCA konferencija (European Climate Change Adaptation Conference), koja okuplja lokalne vlasti, državne službe i agencije, tvrtke, predstavnike industrije, nevladine organizacije iz 48 zemalja, održala se od 05. do 09. lipnja u škotskom gradu Glasgowu. Cilj konferencije bio je snažnije animirati ljude koji će potaknuti akcije na terenu za smanjivanje ranjivosti na klimatske promjene i poboljšanje mjera za prilagodbu klimatskim promjenama.

Tema ECCA 2017 bila je „Naša budućnost spremna na klimu“ s ciljem da se potakne i omogući ljudima da rade zajedno kako bi otkrili i isporučili pozitivna rješenja za prilagodbu klime koja mogu ojačati društvo, revitalizirati lokalna gospodarstva i poboljšati okoliš, dijeleći svoje znanje, ideje i iskustva s vodećim istraživačima i kreatorima politike.