Accessibility icon
12.11.2019

Privode se kraju radovi na sanitarnom kolektoru u Rovinjskom Selu

U listopadu 2019. godine nastavljeno je izvođenje dodatno ugovorenih radova gradilištu Sanitarni kolektor Rovinjsko Selo kao i radovi na ispitivanju i puštanju u pogon vakuumske kanalizacije u Boriku i Bolničkom naselju. Radovi su se izvodili nešto pojačanim intenzitetom, u odnosu na rujan. U  izvještavanom periodu bilo je angažirano ukupno 66 osoba, uključujući inženjere gradilišta, poslovođe, voditelje radova, građevinske radnike, montere, strojare i vozače, a radilo je i 14 strojeva, 6 kamiona i vozila gradilišta i jedan valjak.

Tijekom listopada je na  gradilištu Projekta – Sanitarni kolektor Rovinjsko Selo izvedeno ukupno 13.242 m od 13.695 m glavnog kolektora i tlačnih cjevovoda (uključujući dodatne ogranke koji se izvode). Završeni su radovi na tlačnom cjevovodu u sklopu kolektora „A“ i „B“ i izvedeno je svih planiranih 870 m.  Na komponenti “A” izvedeno je 5.379 m od 5.401 m, na komponenti “B” izvedeno je 4.348 m od 4.680 m, a na komponenti “C”   izvedeno je 2.645 m od 2.744 m. Izvodili su se radovi na iskopu rova, polaganju cijevi i zatrpavanju u slojevima, radovi na izradi AB okana te radovi na izradi kućnih priključaka.

Što se tiče vakuumske kanalizacije u Bolničkom naselju i Boriku izvedeni su svi građevinski i monterski radovi na vakuumskoj stanici. U tijeku je ispitivanje i puštanje u pogon vakuumske stanice.

Fotogalerija