Accessibility icon
19.09.2018

Prijem povodom dodijele brončane medalje vatrogascima JVP Rovinj

U srijedu, 19. rujna 2018. godine održan je službeni prijem povodom dodijele brončane medalje vatrogascima JVP Rovinj od strane vatrogasne zajednice Republike Njemačke. Na prijemu je nazočio i gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec.

Prije punih 27 godina započela je zajednička suradnja, profesionalna i prijateljska između vatrogasaca DVD-a našeg bratimljenog grada Leonberga i vatrogasaca JVP Rovinja. Prvi kontakt je svojevremeno po nalogu tadašnjeg zapovjednika Edija Mendice ostvario danas umirovljeni vatrogasac Dario Matohanca. Tijekom godina izmjenjivali su iskustva, ideje ali i financijsku pomoć kroz donacije razne opreme a i vozila koja su našim vatrogascima najviše u poslijeratnim godinama bila iznimno značajna.

Ta se zajednička suradnja i dalje njeguje i održava na čemu treba zahvaliti i sadašnjem zapovjedniku Evilijanu Gašpiću koji je također prepoznao da se zajedničkom suradnjom, razmjenom iskustva i dugogodišnjem prijateljstvu može postignuti više.

„Kao gradonačelnik zahvaljujem našim prijateljima iz Leonberga i čestitam našim vatrogascima, Dariju Matohancu i Evilijanu Gašpiću na dodijeljenim brončanim medaljama od strane vatrogasne zajednice Republike Njemačke.“ – rekao je gradonačelnik Paliaga zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu u naš grad.

Na prijemu su nazočili kao gosti i vatrogasci iz Subotice koji borave ovaj tjedan u Rovinju te su izrazili želju za nastavkom uspješne suradnje sa JVP Rovinj.

Fotogalerija