Accessibility icon
23.09.2021

Prijem grupe iz Grada Leonberga

Danas je u Gradskoj palači održan prijem za grupu građana pobratimljenog grada Leonberga koja se ovih dana nalazi u posjetu Rovinju-Rovigno.

Goste su u prekrasnom ambijentu Stare vijećnice dočekali zamjenik gradonačelnika David Modrušan i pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco koji su im zaželjeli srdačnu dobrodošlicu te ukratko predstavili povijest grada te značaj impozantne freske koja krasi zid najljepše sale Gradske palače. Na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici se u ime grupe zahvalila Susanne Köster iz Grada Leonberga.

Leonberg  je grad koji se nalazi u regiji Baden-Württenberg, na jugu Njemačke. Potpisivanje povelje bratimljenja između Leonberga i Rovinja-Rovigno izvršeno je u Leonbergu 12. veljače 1990., a uzvratno u Rovinju 25. kolovoza 1990. Osim uzajamnih posjeta i organizacije „Dana Rovinja u Leonbergu“ i „Dana Leonberga u Rovinju“, koji obiluju sportskim i kulturnim događajima, grad Leonberg je višekratnim i različitim donacijama pružao pomoć za izbjeglice i prognanike smještene u Rovinju kao i u samom Leonbergu.