Accessibility icon
03.07.2020

Pri kraju radovi na uređenju dvorane OŠ Vladimir Nazor

Radovi na obnovi dijela sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora polako se privode kraju. Ovu investiciju vrijednu 730 tisuća kuna kojom su se osigurali novi parketi na dijelu sportskog poda i zamjensku stolariju za potrebe sportske dvorane posjetili su danas gradonačelnik Marko Paliaga i dogradonačelnik Marino Budicin, u pratnji pročelnica Upravnih odjela za društvene djelatnosti i komunalno gospodarstvo i izgradnju, Editom Sošić Blažević i Tanjom Mišeta, direktora gradskog poduzeća «Rubini» i ravnatelja ustanove Bojana Burića.

 

Kako je podsjetio gradonačelnik ovo je jedna u nizu brojnih investicija u školski i predškolski sektor. «Upravo se dovršava objekt dječjeg vrtića u Rovinjskom Selu, te smo uspješno obnovili dječji vrtić u naselju Mondelaco. I u ovu ustanovu ulažemo već dugi niz godina te smo obnovili fasadu sa milijun i dvjesto tisuća kuna, nakon čega smo nastavili sa sanacijom oborinske kanalizacije koja je bila preduvjet za obnovu dvorane jer je upravo zbog oborinske odvodnje parket propadao. Ovom posljednjom investicijom obnovili smo parket i sanirali sve prozore odnosno zidne obloge, radijatore i ostale potrebne zahvate koji će doprinijeti tome da i ova dvorana zasjaji u najboljem sjaju za iduću školsku godinu» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

 

Spomenutim se zahvatom sanirala šteta nastala prodorom vode i vlage te je zamijenjeno 125 m2 dotrajalog i oštećenog parketa, a je izvela tvrtka «V. B. Dom», dok je zamjena stolarije povjerena tvrtki «AGP» iz Rovinjskog Sela.

Grad Rovinj-Rovigno kontinuirano ulaže u održavanje i osiguravanje visokih standarda u školskim ustanovama i sportskoj infrastrukturi.

 

Tako je u obnovu OŠ Vladimira Nazora kroz posljednje tri godine Grad Rovinj-Rovigno uložio preko 2 milijuna kuna, od kojih 1.215.924 kuna u obnovu fasade, zatim 130.500 u sanaciju krova škole, 255.035 u oborinsku odvodnju dvorane, 170.853 u sanaciju dijela poda dvorane, a 559.381 je uloženo u zamjenu aluminijske bravarije dvorane.

 

Gradonačelnik je tijekom obilaska također najavio kako će se slijedeća na redu naći dvorana Valbruna koja će se, počevši od 2021., pokušati na isti način fazno sanirati, poboljšanjem energetske učinkovitosti objekta, pa do obnove svlačionica i unutrašnjih prostorija jer, kako je istaknuo Paliaga, radi se o jednoj od najvažnijih sportskih struktura, te kao takva također zaslužuje obnovu i uređenje.

Fotogalerija