Accessibility icon
28.01.2022

Predstavnici Grada u posjeti školskim i predškolskim ustanovama

Ovog su se tjedna nastavile posjete predstavnika Grada školskim i predškolskim ustanovama. Zamjenik gradonačelnika David Modrušan i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević obišli su tako i Talijanski dječji vrtić „Naridola“ te Osnovnu školu Jurja Dobrile i Talijansku osnovnu školu Bernarda Benussija.

Tom su se prilikom pobliže upoznali s potrebama pojedinih ustanova, ali i aktivnostima koje provode te organizacijom nastave u uvjetima epidemije koronavirusa. Bilo je riječi i o investicijama koje provodi Grad u svrhu održavanja visokih standarda u rovinjskim vrtićima i školama, te o trenutnim i budućim projektima u vidu dodatnog poboljšanja.

Zamjenik gradonačelnika David Modrušan je ravnateljima ustanova potvrdio podršku Grada kako bi se djeci nastavio osigurati što kvalitetniji, sigurniji i ugodniji boravak.

I u Proračunu za 2022. godinu je tako planirano ulaganje od 27,3 milijuna kuna u školstvo i predškolstvo, pri čemu Grad Rovinj-Rovigno sufinancira okvirno 75% iznosa boravka djece u predškolskim ustanovama, financira 11 grupa produženog boravka u osnovnima školama koji je za roditelje besplatan, sufinancira potrebne pomoćnike u nastavi za učenike sa poteškoćama, financira pomagače za 10 djece sa poteškoćama u razvoju u dječjim vrtićima, financira i sufinancira prehranu za učenike u osnovnim školama, sufinancira prijevoz učenika srednjih škola koji se školuju u susjednim gradovima, financira nabavu opreme u osnovnim školama te nabavu knjiga za školske knjižnice i rad stručnih suradnika, osigurava radne bilježnice za učenike osnovnih škola, te financira rad stručnog suradnika-kineziologa u dječjim vrtićima. U navedenom je iznosu također uključena i izrada dokumentacije za proširenje vrtića Mondelaco, te izrada izvedbenog projekta za nadobradnju Osnovne škole Jurja Dobrile kako bi se omogućio jednosmjenski rad.

Fotogalerija