Accessibility icon
27.08.2022

Predstavnici Grada Rovinj-Rovigno i Savjeta mladih sudjelovali na Godišnjoj skupštini Douzelagea, europske organizacije bratimljenih gradova

Predstavnici Grada Rovinj-Rovigno gradonačelnik Marko Paliaga i njegov zamjenik David Modrušan te članovi Savjeta mladih Mia Stupin i Arian Vrančić prisustvovali su proteklog tjedna Godišnjoj skupštini europske organizacije bratimljenih gradova Douzelage čiji je član i naš grad.

Ovogodišnja  tema skupštine, koja se održavala u slovenskom gradu Škofja Loka, bila je Međugeneracijska institucionalna suradnja na lokalnoj i nacionalnoj razini, te su tom prilikom predstavljeni primjeri najbolje prakse te su održani paneli i radionice na kojima su sudjelovale delegacije gradova iz svih 27 zemalja članica Europske unije.

Članovi Savjeta mladih su tom prilikom sudjelovali u edukacijskom djelu programa, te djelu posvećenom mladima.

Na skupštini organizacije predstavljen je i Grad Rovinj-Rovigno koji će slijedeće godine biti domaćin Godišnje skupštine organizacije bratimljenih gradova Douzelage. Gradonačelnik Marko Paliaga održao je prezentaciju s posebnim naglaskom na očuvanje tradicije i kulturne baštine, što će ujedno i biti tema skupštine koja će se 2023. održati u našem gradu.

Fotogalerija