Accessibility icon
22.12.2019

Predstavljeni rezultati radionica Matice hrvatske Rovinj

Rezultati Likovne i Filmske radionice u organizaciji Matice hrvatske Rovinj prezentirani su ove subote u prostoru Multimedijalnog centra u Rovinju.

Likovna radionica organizirana je ove jeseni treću godinu za redom. Vodile su je učiteljica Denis Sošić i profesorica likovne kulture Tamara Štambuk, koja je ujedno predstavila njen tijek prisutnima. Ona navodi kako je ovogodišnja radionica bila uistinu zahtjevna, te kako su polaznici radili nešto što još nisu imali prilike isprobati, a svaki se novi pokušaj isplatio jer je doveo do iznimnih rezultata. Finalni rad, „Prostorni crtež“, smješten u prostor MMC-a, plijenio je svačiju pažnju.

Filmska radionica održana je drugu godinu za redom, pod vodstvom Martina Šatovića, diplomiranog snimatelja i studenta diplomskog studija oblikovanja svjetla u Zagrebu, a prezentirala ju je Mirna Zgrabljić, studentica filmske i televizijske režije u Zagrebu koja je na radionici radila kao asistentica. Ona objašnjava kako je prošle godine tema radionice bio igrani, a ove godine dokumentarni film. Radionica je bila koncipirana tako da svaki polaznik napravi kratki jednominutni dokumentarac na temu grada Rovinja, da bi kasnije svi bili spojeni u jedan filmski omnibus kako bi se prikazao „jedan grad s četiri mobitela“.

Likovna i Filmska radionica održane su u prostorijama Osnovne škole Jurja Dobrila u Rovinju, na čijem su se gostoprimstvu voditelji ovim putem zahvalili.

Fotogalerija