Accessibility icon
24.06.2020

Predstavljena zbirka izabranih pjesama Remiđa Sošića

Zbirka izabranih pjesama Remiđa Sošića, poznatog i priznatog seljanskog pjesnika, predstavljena je ovog utorka u Domu kulture u Rovinjskom Selu. Zbirka pod nazivom „Težâk i pô“ objedinjuje uratke koje autor smatra svojim najboljim dosadašnjim djelima, a sadržava ona pisana dijalektom, književnim jezikom, te haiku.

Predstavili su je Boris Domagoj Biletić, urednik izdanja, zatim Vanesa Begić, novinarka i književna kritičarka, te sam autor koji je publici pročitao nekoliko pjesama, dok su dva uratka izvele članice KUD-a „Stjepan Žiža“.

Iako se radi o zbirci izabranih pjesama, koja bi trebala predstavljati svojevrsnu krunu stvaralaštva, urednik Biletić navodi kako Remiđu ovo zasigurno nije posljednja knjiga, no kako je dobro obilježiti 40-ak godina prisutnosti u literaturi.

„Rođenje knjiga u teškim, neizvjesnim vremenima, pogotovo kada su kulturni proračuni znatno smanjeni, svakako je veselje, a posebice kada se radi o onoj zavičajnoj“, navela je novinarka i književna kritičarka Begić.

Sošić se ovom prilikom zahvalio Gradu Rovinju-Rovigno kao i Mjesnom odboru Rovinjsko Selo na podršci.

„Čestitke cijenjenom pjesniku na izuzetnoj zbirci. Grad Rovinj je istu sa zadovoljstvom podržao, a danas smo ovdje kako bismo čuli i veselili se njegovim djelima“, s nekoliko se riječi obratio zamjenik gradonačelnika Kristijan Damijanić koji je predstavljanju knjige prisustvovao uz suradnicu, pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Editu Sošić Blažević.

„Svojim prisustvom pokazuju da cijene to što već dugi niz godina radim“, navodi autor ove zavičajne zbirke koja vraća u djetinjstvo uz motive boškarina, motike, voza i drugih elemenata.

Prezentacija knjige završila je uz zaključne stihove pjesnika, te uz neizostavnu, tradicionalnu izvedbu na istarskom mihu.

Fotogalerija