Accessibility icon
23.03.2019

Predstavljena „Darka humanitarka“ Vesne Milan

Ovog je petka pred prepunom prostorijom rovinjske Udruge umirovljenika predstavljena slikovnica „Darka humanitarka“ Rovinjcima znane spisateljice Vesne Milan.

Slikovnica govori o čistoj ljubavi i dobroti koju u svojim srcima nose djeca, pa je i ovo djelo plod suradnje s vodnjanskim vrtićem, točnije njegovom grupom „Lavići“ iz Peroja i Anom Samardžijom, koja je sa svojih šest godina stihove marljivo oslikala.

Slikovnica je pisana na tri jezika, prvotno na hrvatskom, nakon čega su stihovi prevedeni, odnosno prepjevani, na talijanski jezik i čakavštinu, pri čemu je Vesni uvelike pomogla Andrea Milan. Lektorica slikovnice je Nevenka Uljanić, a za grafičko je oblikovanje zaslužan Elvis Matika. Nakladnik je Udruga umirovljenika grada Rovinja, dok je za nakladnika predsjednica Udruge, Marija Pamić-Jeromela.

Svečanost je započela veselim tonom, uz pjesmu zbora Udruge umirovljenika, „Nuvola“, a pjesmom su je obogatili i mališani iz Talijanske osnovne škole „Bernardo Benussi“, te su im se u recitaciji stihova iz slikovnice pridružili i osnovnoškolci iz Jurja Dobrile Rovinj.

Predstavljanje slikovnice pratio je i predstavnik Grada Rovinja, dogradonačelnik Marino Budicin kojemu se predsjednica Udruge zahvalila na podršci.

Fotogalerija