Accessibility icon
12.10.2018

Predstavljen program prosinačkih događanja

Tragom sve češćih upita građana što će Grad, Turistička zajednica i udruge pripremiti za božićne i novogodišnje blagdane, u petak 12. listopada nacrt novogodišnjeg programa na konferenciji za medije predstavile su pročelnice Maria Črnac Rocco i Edita Sošić Blažević te direktorica Turističke zajednice Odete Sapač.

Male i velike ljubitelje klizanja na ledu obradovat će vijest da će od 8. prosinca do 13. siječnja, odnosno do kraja zimskih školskih praznika, na gradskom trgu pod šatorom biti postavljeno veliko klizalište. U jutarnjim satima bit će rezervirano za djecu  dok će navečer biti otvoreno za odrasle klizače.

Iako praznički program još nije u potpunosti definiran do tiskanja knjižice pod nazivom «Rovinjska božićna čarolija», pročelnica Edita Sošić Blažević najavila je održavanje kreativnih radionica u Zavičajnom muzeju, glazbene programe tijekom vikenda na pozornici kod malog mola i podjelu paketića za djecu. Planira se i dječji doček Nove godine u podne na trgu.

Za program novogodišnje noći direktorica TZ Odete Sapač najavila je nastupe Party benda i Prljavog kazališta na glavnoj pozornici na gradskom trgu i tradicionalni ponoćni vatromet s kojim će posjetitelji ući u Novu 2019. godinu.

Za gastro i eno ponudu tijekom prosinačkih događanja pobrinut će se rovinjski ugostitelji, Maistra, Agrorovinj i Kuća o batani.

Od 27. do 29. prosinca po deseti put održat će se pod šatorom na maloj Valdibori Rovinj Music Festival koji ovaj put neće imati natjecateljski karakter nego će nastupiti najbolji sa prethodnih devet festivala. Tih dana u kazalištu Gandusio svoj koncert održat će klapa «Valdibora». Također će tijekom prosinca i na još nekim lokacijama, kao što je MMC, kazalište i crkva svetog Franje, biti priređeni prigodni koncerti.

Fotogalerija