Accessibility icon
28.07.2020

Predstavljanje FLAG-natječaja za ulaganje u gospodarski ribolov i marikulturu

Sve one koji planiraju projekte morske ili ribarske tematike, FLAG Istarska batana poziva na predstavljanje FLAG-natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 3.1.1. Razvoj novih i/ili inovativnih načina prodaje proizvoda, povećanje vrijednosti proizvoda ribarstva i akvakulture te razvoj novih proizvoda iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014.-2020. FLAG-a „Istarska batana“.

Predmetni FLAG-natječaj bit će predstavljen ovog četvrtka, 30. srpnja, u Velikoj sali rovinjskog Doma kulture (Trg Maršala Tita 3/II kat) s početkom u 18 sati.

Predmet ovog FLAG-natječaja je dodjela javne potpore za provedbu projekata s ciljem jačanja konkurentnosti te podrške u poslovanju i inovacijama u sektoru ribarstva i akvakulture na području FLAG-a Istarska batana.

Mjera je usmjerena na poticanje korisnika u primjeni inovacija (novih tehnologija i materijala) posebno usmjerenih energetskoj učinkovitosti ili smanjenju utjecaja na okoliš, unapređenju sigurnosti, higijeni, zdravstvenih i radnih uvjeta kako bi se unaprijedio razvoj poduzetnika s tehnološkog gledišta u cilju unapređenja održivosti poslovanja. Mjerom će se, između ostalog, potaknuti i ulaganja u plovila budući da ista nisu adekvatna u uvjetima modernog i održivog poslovanja.

Nositelji projekta mogu biti isključivo vlasnici ili ovlaštenici važeće povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova i ovlaštenici povlastice/nositelji dozvole za akvakulturu, koji djeluju unutar područja koje obuhvaća FLAG Istarska batana.

Više o natječaju pročitajte ovdje.

Fotogalerija