Accessibility icon
28.09.2021

Poziv srednjoškolcima na natječaj za umjetničke radove

MI+ platforma poziva učenike srednjih škola u Istarskoj županiji da se prijave na umjetnički startup natječaj “Startart” za audio-vizualne radove u digitalnom formatu na temu “Industrijska baština u digitalno doba”.

Projekt je usmjeren ka afirmaciji, promociji i edukaciji mladih istarskih umjetnika srednjoškolske dobi, pružanju podrške u razvoju umjetničkog djelovanja, poticanju stvaralaštva djece i mladih te produbljivanju razumijevanja za suvremenu umjetnost i kulturu.

Raznovrsnim aktivnostima poput putujućih izložbi, promocija na festivalima i edukativno-kreativnih radionica obuhvaća se čitava županija, doprinoseći ravnomjernom kulturnom razvitku.

Nositelj projekta jest Faro11, dok su partneri Metamedij, L.A.E. XXI, Muzej Lapidarijum, Turistička zajednica Općine Bale, a sve pod pokroviteljstvom  Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije – Regione Istriana.

Prijave traju do 15. listopada. Svi prijavljeni radovi bit će objavljeni na Instagram profilu projekta. Publika će zatim putem lajkova izabrati pobjednika za nagradu publike, dok će žiri odabrati još pet finalista.

Izabrani autori imat će mogućnost mentoriranja od strane afirmiranih umjetnika kako bi im se pomoglo u njihovom daljnjem umjetničkom razvoju. Njihovi radovi izlagat će se na putujućoj i online izložbi, kao i na tri umjetnička festivala/manifestacije u Istarskoj županiji: Media Mediteranea (Pula), GRISIAyouth (Rovinj) i Arterija (Novigrad), te će imati intervju za portal Kulturistra. Odabrani će autori dobiti i novčanu nagradu.

Prijava mora sadržavati kratki koncept predloženog rada (maksimalno 1 kartica teksta). Nakon prijave mailom će se prijavitelju poslati link na google drive za dostavljanje prijedloga umjetničkog rada u digitalnom formatu.
Prijave se podnose na e-mail adresu:
lae@pu.t-com.hr s predmetom “Prijava na natječaj “StartArt””.

O rezultatima će prijavitelji biti obavješteni putem e-maila, najkasnije do 20. listopada.