Accessibility icon
17.04.2020

Potpisan Sporazum o sufinanciranju hitne sanacije dvorane za fizikalnu terapiju Bolnice «Martin Horvat»

Istarska Županija, Grad Rovinj-Rovigno i Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju «Martin Horvat» Rovinj-Rovigno, potpisali su Sporazum o sufinanciranju hitne sanacije ravnog krova i unutarnjih prostorija dvorane za fizikalnu terapiju Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju «Martin Horvat».

Riječ je o predivnim dvoranama za rehabilitaciju koja su se u doba između dva svjetska ratova koristila kao kino dvorana za pacijente, a koje su zahtijevale hitnu sanaciju krova kako bi ih se sačuvalo.

Na taj se način, Županija – koja je ujedno i osnivač Bolnice – i Grad obvezuju sufinancirati radove čija ukupna vrijednost iznosi 500.000 kuna, u omjeru od 50% Županija i 50% Grad.

«Izrazito smo zadovoljni suradnjom s Gradom koji prepoznaje značaj naše ustanove i njene potrebe, te je uvijek spreman poduprijeti unapređenje naših struktura kako bi pacijentima mogli ponuditi što bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu i potrebnu skrb. Bolnica Rovinj-Rovigno je županijska ustanova, ali Grad se svejedno brine o njoj kao pravi domaćin. Na tome smo im zahvalni te se nadamo da ćemo imati prilike opravdati ukazano povjerenje», izjavio je ravnatelj ustanove, dr. Marinko Rade.