Accessibility icon
28.03.2020

Pokreće se velika humanitarna akcija u Istri „Zajedno protiv korone“

Društvo Crvenog križa Istarske županije pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja donacija -financijskih sredstava potrebnih za nabavku zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage na području Istarske županije.
Prikupljenim financijskim sredstvima kupit će se potrebna medicinska zaštitna oprema za sve službe koje se nalaze na prvoj crti u borbi s koronavirusom, od doktora, medicinskih sestri, tehničara i drugog bolničkog osoblja, policajaca, vatrogasnih službi, dobrovoljnih vatrogasaca do volontera svih istarskih društava Crvenih križeva.
Humanitarna pomoć podijelit će se ovisno o prikupljenim sredstvima i potrebama zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija: Opća bolnica Pula, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije,
Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, te Istarski domovi zdravlja, kao i operativnim snagama u sustavu Civilne zaštite Istarske županije: Društvu Crvenog križa Istarske županije i Gradskim društvima Crvenog križa Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj; Policijska uprava Istarska, Vatrogasna zajednica Istarske županije, te Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Pula.
Oprema koja je potrebna i nužna za sigurno djelovanje svih djelatnika zdravstvenih ustanova i ostalih operativnih snaga, a koja će se ovim sredstvima nabaviti je sljedeća: zaštitna odjela, zaštitne maske i viziri, jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštita za cipele, dezinfekcijsko sredstvo i druga potrebna potrošna oprema.
Nadalje, sredstva će se iskoristiti i za nabavku artikla, hrane, higijenskih potrepština za humanitarne pakete namijenjene građanima pogođenim situacijom s koronavirusom, one najugroženije obitelji, starije osobe, kao i sve koje su ostale bez prihoda.
Ovo je prilika da se cijela Istra uključi, svaka pa i najmanja donacija je dobrodošla. Zajedno možemo puno učiniti.

Sredstva za ovu humanitarnu akciju mogu se donirati na poseban broj žiro računa:
IBAN: HR3824070001500008436 OTP banka
Svrha uplate – „Za humanitarnu akciju ZAJEDNO PROTIV KORONE“
Za uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) code: OTPVHR2