Accessibility icon
09.04.2020

Pojačan nadzor tijekom uskrsnih blagdana

Danas je održan sastanak užeg Stožera CZ Grada Rovinja-Rovigno, na kojem su dogovorene dodatne mjere kontrole i zaštite zdravlja svih građana, obzirom na posljednje događaje i razvoj situacije.

Članovi Stožera odlučili su da obzirom na učestale slučajeve kršenja samoizolacije diljem Hrvatske i nepridržavanje propisanih pravila sa strane pojedinaca, tijekom uskrsnih blagdana, od subote 11. travnja do ponedjeljka, 13. travnja 2020., angažirati će se dodatna redarska služba koja će sprječavati okupljanja ljudi koja su u posljednje vrijeme uočena na potezu Cuvi-Punta Corrente, te Polari i Amarin.

Komunalni redari i Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno će nadgledati područje Grada te Delfin, područje kod bivše Željezničke postaje , poluotok oko bolnice i plaža Val de Lesso.

Zatim, radi sprječavanja eventualnog prodora virusa u Dom za starije «Domenico Perolis» angažirati će se zaštitarska tvrtka koja će kontrolirati ulaz, odnosno izlaz iz ustanove.

Uz stroge uvjete zaštite i stalnu dezinfekciju, biti će omogućen rad tržnice i ribarnice.

Na sjednici je odlučeno i da će ravnatelji predškolskih i školskih ustanova osigurati dodatna dežurstva i spriječiti okupljanje mladih osoba, dok će djelatnici Valbrune sport obići sve sportske terene, a uz pomoć drona će se vršiti nadzor nad poljoprivrednim zemljištima.

«Još jednom naglašavamo kako se sve mjere i kontrole vrše isključivo s ciljem zaštite zdravlja svih građana, a naročito onih koji spadaju u rizične skupine. Uz napomenu da se nastavimo pridržavati svi zajedno propisanih mjera kako sav dosadašnji trud i odricanja ne bi bili uzaludni sada kad smo nadomak pobjede, koristimo priliku da svim građanima čestitamo sretan i blagoslovljen Uskrs», poručili su gradonačelnik Marko Paliaga i načelnik Stožera CZ Grada Rovinja-Rovigno Evilijano Gašpić.