Accessibility icon
27.10.2020

Poduzetnička zona Gripole-Spine’ generirati će preko stotinu novih radnih mjesta

Osim što je proglašen najboljim hrvatskim gradom po kvaliteti života, Rovinj-Rovigno se ove godine također našao među finalistima u izboru najboljih gradova u Hrvatskoj u kategoriji razvoja gospodarstva. Potpore novim granama poduzetništva koje Grad Rovinj-Rovigno osigurava kako bi privukao nove investitore i tako stvorio uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i u drugim sektorima koja nisu vezana za turizam su samo neki od projekta koje provodi, među kojima važnu ulogu ima i razvoj poduzetničke zone Gripole-Spine’

Uz napredak izgradnje novih hala i objekta u rovinjskoj poduzetničkoj zoni polažu se i temelji za otvorenje novih radnih mjesta.

Naime, svako poduzeće koje je potpisalo ugovor za pravo građenja u spomenutoj zoni obvezalo se i osigurati zaposlenje određenog broja djelatnika.

Tako se tvrtke «Meho Gradnja» i «Miramare» obvezuju zaposliti najmanje 10-12 djelatnika, zatim tvrtka za prijevoz putnika i tereta «Ex Novo» obvezala se zaposliti najmanje 7 djelatnika, obrt «Vlado» zaposliti će 5 djelatnika, dok tvrtke «Ventidue» i «Benčić» zaposliti će svaka po 4 djelatnika. Najmanje troje djelatnika pronaći će zaposlenje u tvrtkama «Adistra», «Zaštita Inženjer Konzalting», «I-RIBA», «EICO», dok su se «LERA-Rovinj» i «TIM WATS» obvezali zaposliti od 1-3 novih djelatnika.

Najviše će radnih mjesta svakako otvoriti trgovački centar «Kaufland» koji planira zaposliti oko stotinu djelatnika.

U međuvremenu, Grad Rovinj-Rovigno radi na uređenju i čišćenju preostalih parcela kako bi se stvorili uvjeti za buduće investicije.

Podsjećamo kako se u zoni osim trgovačkog centra «Kaufland» grade još i montažne hale poduzeća «Adistra», poslovno-skladišni poslovni centar tvrtke «Lera-Rovinj» i poslovni objekt «Meho Gradnje».

U zoni je planiran i objekt namijenjen proizvodnji, prodaji i servisiranju niskonaponskih ormara te sklapanju srednje naponskih blokova poduzeća «Tim Wats», a nalaziti će se i upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama , proizvodne hale, skladišta i garažni prostor tvrtke «Miramare»,  poslovni objekti za proizvodnju i prodaju namještaja i građevne stolarije, projektiranje i dizajn namještaja obrta «Vlado» i montažna hala poduzeća «Zaštita Inženjering Konzalting».

«Ex Novo», tvrtka za prijevoz putnika i tereta, turistička agencija, u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine’ gradi servisni centar za održavanje voznog parka, a u zoni gradi objekt i tvrtka «Ventidue», kao i Istarski vodovod, «Zelengrad», i Javna vatrogasna postrojba Rovinj-Rovigno.