Accessibility icon
23.10.2020

Podijeljena priznanja jubilarnim darivateljima krvi

Povodom Dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada gradonačelnik Marko Paliaga, njegov zamjenik Marino Budicin i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević primili su danas u Gradskoj palači jubilarne darivatelje krvi. Prijmu je prisustvovala i ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Dajana Medić.

Gradonačelnik se tom prigodom zahvalio svim darivateljima na plemenitom činu kojim spašavaju brojne živote.

«Jubilarne brojke koje ste dostigli kontinuiranim darivanjem su postignuće kojemu bi mnogi morali težiti. Valja podsjetiti kako uz sav napredak medicine još uvijek nije pronađen lijek koji može zamijeniti ljudsku krv, stoga Vaš nesebičan doprinos pripomaže i funkcioniranju zdravstvenog sustava. Znajte kako je vaša humanost cjenjena i prepoznata radi čega neću pretjerati ako kažem da ste ponos našega grada» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

U nadi da će njihov primjer služiti i kao poticaj ostalim građanima da se i oni uključe u darivanje te tako nesebično pridonesu širem društvu i funkcioniranju zdravstvenog sustava, kao i svake godine, gradonačelnik je podijelio priznanja i značke Grada jubilarnim darivateljima Divnom Mandušiću (100 darivanja), zatim Branku Kablaru i Elvisu Matoševiću koji su krv donirali 75 puta.