Accessibility icon
28.07.2017

POČINJE FESTIVAL TALIJANSKOG FILMA U ROVINJU

Od 30. srpnja do 6. kolovoza u Rovinju se po sedamnaesti puta održava Festival talijanskog filma – Italian film festival. Što će publika moći vidjeti u narednih sedam dana na ljetnoj pozornici Circola na konferenciji za medije u petak 28. srpnja  obrazložili su predsjednik Zajednice Talijana Marino Budicin sa suradnicama Cinziom Ivančić, Marijom Tamburini i  Nives Giuricin. Kako je naglasio predsjednik M. Budicin, ove godine se obilježava 70. obljetnica  Pariškog sporazuma pa se organizator Festivala odlučio dotaknuti problema granica, fizičkih i mentalnih. Film koji u nedjelju navečer otvara ovu smotru je  «Granica», komedija iz 1958. godine sa Totom i Fernandelom u glavnim ulogama.

Ove se godine obilježava i 70. godišnjica djelovanja KUD-a «Marco Garbin», o čemu je govorila njena predsjednica Nives Giuricin. Proslava ovog vrijednog kulturnog događaja bit će održana na kraju Festivala, u nedjelju  6. kolovoza uz nastup mješovitog zbora, bitinadora i pjevača svih uzrasta, a bit će prikazan i dokumentarac o radu KUD-a koju je snimila TV Koper.  Nakon  toga bit će prikazan film «Medvjeđa koža» čiji će redatelj Marco Segala  koji će primiti Nagradu grada Rovinja. Primit će statuu koja se svake godine dodjeljuje najuspješnijem redatelju na ovom festivalu, a izradio ju je kipar Andrija Milovan.

Organizatori  «Italian film festivala» su Talijanska federacija kino klubova, Zajednica Talijana «Pino Budicin» i Kino klub Adria.

Sve projekcije počinju u 21 sat i ulaz je besplatan

Fotogalerija