Accessibility icon
20.06.2024

Počinje 20. BaroMus Festival

Jubilarni 20. BaRoMus Festival održat će se od 21. lipnja do 16. srpnja 2024. u Rovinju, a svoju važnu obljetnicu festival koji je u gradu sv. Eufemije postao važna kulturna činjenica proslavit će bogatim glazbenim programom koji donosi šest koncerata vrhunskih međunarodno priznatih glazbenih umjetnika. Riječ je o pravim stilski raznolikim koncertnim draguljima koje je pomno odabrao maestro Domagoj Terzić, utemeljitelj i umjetnički direktor BaRoMusa, te je na festivalski program uvrstio nastupe Gudačkog orkestra Acustic Project Strings, Dua Leskovar – Filjak, te Dua Tudor – Režić, a publika će moći uživati u glazbeno-scenskom projektu „La Belle Époque… médiévale – Srednji vijek u pariškim salonima početka 20. stoljeća“ Katarine Livljanić i Danijela Detonija te nastupima Hrvatskog gitarskog kvarteta i Šimun Matišić Quarteta.

„Ovogodišnjim festivalskim izdanjem slavimo 20. obljetnicu BaRoMusa, koji kao i svih dosadašnjih godina, i u svom obljetničkom izdanju svojoj vjernoj publici donosi koncerte međunarodno priznatih glazbenih umjetnika koji odskaču svojom kvalitetom, kaže maestro Domagoj Terzić, osnivač i umjetnički direktor BaRoMus Festivala.

Ususret 20. obljetnici BaRoMusa rezimirajući dosadašnji festivalski opus, maestro Domagoj Terzić, osnivač i umjetnički direktor BaRoMus Festivala, ističe: „Na BaRoMusu je kroz dva desetljeća postojanja održano više od 150 koncerta, a umjetnički koncept uvijek je bio vođen kvalitetom. Naši su gosti vrhunski glazbenici, pomno odabrani solisti i ansambli koji su svojim interpretativnim, estetskim i stvaralačkim senzibilitetom ostavili dubok trag na našoj festivalskoj pozornici promišljajući zvukove minulih stoljeća i suvremena suzvučja. Koncerte BaRoMusa, koji su zaista bili slavlje glazbe, prepoznala je naša vjerna publika, što posebno raduje jer je i time ispunjena naša festivalska
misija.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a održavaju se na tradicionalnoj festivalskoj pozornici u rovinjskoj crkvi sv. Franje.

FOTO (Romano Grozić,Matej Grgić, BaRoMus )

Fotogalerija