Accessibility icon
26.06.2017

PHOTO & AUDIOVIDEO CONTEST: FOTO-PRIČA IZ ROVINJA

Izdanje 2017

IZABERI TEHNIKU I OSLOBODI SVOJU KREATIVNOST!
#rovistory17

NATJEČAJ

 1. Uvodno obrazloženje:

U suvremenome svijetu uz neprestano usavršavanje tehnologije i sam je umjetnički izričaj u stalnoj mijeni, a suvremena sredstva komunikacije omogućuju praktički svakome da se kao amater okuša u fotografiji i snimanju videa. Mnogi spontano snimaju potaknuti trenutačnim raspoloženjem, a tek malobrojni vrše opsežnije pripreme.
ISFAV (Istituto di fotografia e  arti visive di Padova), u suradnji s CVU – Centrom vizualnih umjetnosti „Batana“ iz Rovinja, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i Turističke zajednice grada Rovinja te uz potporu MAISTRE, raspisuje treće izdanje natječaja FOTOISPRIČAJ ROVINJ kako bi animirali širu publiku i zainteresirali ju za određenu fotografsku i video tehniku kojom se ne ostvaruju obični snimci već narativna cjelina.

 1. Ciljevi:

Cilj natječaja je potaknuti fotografe i videosnimatelje, amatere i početnike koji koriste prenosna sredstva komunikacije (mobitel, smartphone, tablet, itd.) da promatraju Rovinj i svojim stilom ostvare slikovnu priču o duhu mjesta: to može biti o gradskoj arhitekturi ili okolnom krajobrazu, o karakteristikama i načinu života neke udruge ili interesne skupine, nekoj obitelji ili pojedincu koji ovdje žive, o nekom zanimanju, mjestima na kojima se okupljaju mladi, o nekoj inicijativi ili osobitom događaju, o doživljenom iskustvu tijekom posebnog odmora u Rovinju…
Sudionici sami odlučuju što će i na koji način ispričati.
Sudjelovanje na natječaju je jednostavno i besplatno.

 1. Natjecateljske kategorije :

Natjecatelji ostvaruju pripovjednu cjelinu na temu Rovinja, a motive biraju prema osobnim sklonostima.

 1. KATEGORIJA FOTOGRAFIJA

Slijed od najmanje 4 i najviše 10 FOTOGRAFIJA uz naslov i opisne potpise uz slike.
Elaborat  treba postaviti  na  osobni profil facebook ili instagram  s hashtagom  #rovistory17; ili poslati na e-mail adresu: photostory.rv@gmail.com, ili ga dostaviti osobno tajništvu Natječaja.

 1. KATEGORIJA AUDIOVIZUALNI SNIMAK

Kratki AUDIOVIZUALNI SNIMAK u trajanju najviše 3 minute uz naslov.
Elaborat treba postaviti na osobni profil facebook ili instagram  sa hashtag  #rovistory17; ili poslati na     e-mail adresu: photostory.rv@gmail.com, ili ga dostaviti osobno tajništvu Natječaja.

 1. Natjecatelji:

Natjecatelji mogu pristupiti natječaju individualno i skupno korištenjem svih fotografskih i snimateljskih uređaja, uključujući mobilne telefone, smartphone, tablete, itd.

 1. Rok za dostavu radova:

Radovi trebaju biti dostavljeni do 31 prosinca 2017.

 1. Prosudbena komisija:

Radove procjenjuje komisija čiji su članovi profesionalni fotografi i snimatelji.

 1. Nagrade:

Nagrade za pobjednike u kategorijama „Fotografija“ i „Audiovizualni snimak“ su slijedeće: dva (2) noćenja  (s doručkom) za dvije (2) osobe u dvokrevetnoj sobi u hotelu „Istra“ na otoku Sv. Andrija u terminima od  15.04.-30.05.2018. ili 15.09.-15.10.2018. uz prethodnu provjeru raspoloživih kapaciteta.

 1. Objava nagrađenih:

Nagrađeni i istaknuti radovi bit će objavljeni na web stranicama CVU Batana iz Rovinja (www.cvu-batana.com), ISFAV-a iz Padove (www.isfav.it), Grada Rovinja (www.rovinj.hr)  i Turističke zajednice grada Rovinja (www.tzgrovinj.hr).

 1. Uvjeti koje treba ispuniti za sudjelovanje:
 • Svaki sudionik postavljanjem uradka prešutno izjavljuje da je autor i da zadržava sva prava.
 • Stoga svaki sudionik oslobađa Organizatora od bilo kojeg zahtjeva trećih lica koja se tiču prava prikazanih osoba i svih drugih prava vezanih uz postavljeni uradak.
 • Svaki sudionik  dopušta Organizatoru korištenje svojih osobnih podataka u svrhu promocije natječaja.
 • Sudionici nemaju pravo na bilo kakvu naknadu od  Organizatora za eventualno izlaganje ili objavljivanje njihovih uradaka.
 • Organizator nema obavezu izlaganja ili objavljivanja uradaka, djelomično ili u cijelosti.
 1. Prihvaćanje uvjeta natječaja:

Slanjem svojeg uradka svaki sudionik prihvaća ovaj natječaj, uključujući i uvjete pod točkom 9.

________________________________________

Tajništvo natječaja FOTO-PRIČA  IZ ROVINJA
pri  CVU – Centar vizualnih umjetnosti „Batana“   www.cvu-batana.com
Trg brodogradilišta 2   52210 Rovinj – Rovigno
e-mail: photostory.rv@gmail.com  Tel: +385 52 830 711
Gosp. Ermano Bančić  Tel: + 385 98 660 357