Accessibility icon
15.02.2018

Pet gradskih udruga dobilo krov nad glavom

Pet gradskih udruga – mažoretkinje, plivači, vaterpolisti, Komorni zbor «Rubino» i Udruga za ritmiku i ples «Roxanne» – dobilo je lijepo uređene prostorije za rad i druženje svojih članova. Ključeve za prostorije u Ulici Pietra Bobicchia 1 predstavnicima udruga u četvrtak 15. veljače svečano je predao gradonačelnik dr. sc. Marko Paliaga, dipl.oec. Podsjetio je da  je Grad prošle godine raspisao natječaj za dodjelu prostorija na koji se prijavilo pet spomenutih udruga. Cilj je što više udruga smjestiti u jedan objekt u centru grada, smanjiti troškove i omogućiti njihov efikasniji rad.

Pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević istaknula je da u gradu djeluju 34 sportske udruge za čiji rad se iz gradskog proračuna godišnje izdvaja oko 4,4 milijuna kuna.

Također se financiraju cijelo godišnji programi  tridesetak udruga koje djeluju na području kulture, tehničke kulture, socijalne skrbi, unapređenja zdravlja i ostalih područja djelovanja za što se godišnje izdvaja oko 2,5 mil.kuna.

Radove na uređenju prostorija u vrijednosti od 261.277,00 kuna (bez PDV-a) izvela je tvrtka  «Euromodul» iz Rovinjskog Sela.

Fotogalerija