Accessibility icon
18.07.2019

Otvoreno 24. izdanje Ljetnog festivala u Rovinju

Zagrebački komorni orkestar, uz ruskog violinistu i dirigenta Maxima Fedotova, koncert-majstoricu, violinisticu Alejandru Torres, te Yaroslava Sadovyyija na klarinetu, svojim su koncertom ove srijede u crkvi sv. Eufemije otvorili 24. Ljetni festival u Rovinju, a brojni zaljubljenici u glazbu uživali su u djelima Sorkočevića, Rossinija i Vivaldija koja su ovi glazbenici na oduševljenje publike vrhunski izveli.

Radi se o priznatom i prepoznatljivom festivalu klasične glazbe koji iz sezone u sezonu priređuje raznovrsnu paletu atraktivnih i pomno osmišljenih glazbenih projekata u kojima sudjeluju brojni istaknuti domaći i inozemni umjetnici, koji uvijek iznova pružaju nove doživljaje.

Projekte ljetnih koncerata podržavaju Grad Rovinj, Turistička zajednica grada Rovinja i Maistra d.d, koji su prepoznali važnost njegova kulturna značaja kao i velikog doprinosa u obogaćivanju turističke ponude Grada Rovinja kao destinacije.

Ljetni se festival nastavlja već 23. srpnja u crkvi sv. Franje kada iz Portugala dolazi Dinis Corderio Meirinhos na gitari, a koncert započinje u 21 sat.