Accessibility icon
10.08.2021

Otvorenje izložbe “Planinska 7” autorice Petre Slobodnjak

U Galeriji CVU “Batana” ovog će se četvrtka, 12. kolovoza, s početkom u 21 sat, održati otvorenje samostalne izložbe Petre Slobodnjak, istaknute i nagrađivane predstavnice suvremene hrvatske fotografije. Autorica će se rovinjskoj publici predstaviti sa serijom fotografija iz svog foto-eseja pod nazivom „Planinska 7“.

„Zadnjih petnaest godina živim u iznajmljenom stanu na zagrebačkoj Pešči (zagrebački kvart Peščenica). Kupovinom vlastite nekretnine prvi put ću napustiti tu, za mene posebnu zgradu, u koju sam došla kao studentica na prvoj godini fakulteta (…). Ono što je započelo kao normalna ljudska interakcija (…), postao je dugoročni proces stvaranja prijateljstva s pojedincima različitih životnih, vjerskih i političkih stavova. Priča o zgradi je eklektični kolaž spontanih događaja, njenih interijera i osebujnih individualaca između kojih se stvorila neočekivana bliskost…; koji ujutro piju kavu i posuđuju šećer. Fotografije i pripadajući tekstovi su mali ulomak iz velike, intimne predstave o zajedničkom životu koji uključuje smijeh, suze, iscrpljenost, opraštanje, povjerenje, podršku, prihvaćanja različitosti, stvaranje osjećaja doma i lekcije potrebne za osobni rast. U cijelosti, čudesne boje života“, o svom je projektu navela autorica Slobodnjak koja, nakon završenog Grafičkog fakulteta u Zagrebu, radi kao nezavisni profesionalac, i to na području grafičkog dizajna i fotografije.

Izložbu fotografija i eseja iz foto-eseja „Planinska 7“ ovog će četvrtka otvoriti povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout, ujedno kustosica „Planinske 7“ u prostoru Galerije.

Izložba je ostvarena uz pomoć sredstava Grada Rovinja-Rovigno, a moći će se razgledati u Photo Art Gallery CVU „Batana“ u Rovinju do 5. rujna 2021., od ponedjeljka do petka od 10 do 12, a zatim i od 19 do 21 sat, te subotom od 10 do 13 sati.

Ulaz je slobodan, uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite kako kod otvorenja, tako i pri posjetu Galerije za vrijeme trajanja ove izložbe.

Fotogalerija