Accessibility icon
22.08.2019

Otvorenje izložbe “Nona” Ane Mihalić ove subote u Photo Art Gallery “Batana”

Ove subote, 24. kolovoza, u 20:30 u izložbenom se prostoru Photo Art Gallery CVU „Batana“ otvara samostalna izložba naslovljena „Nona“ autorice Ane Mihalić, jedne od istaknutih predstavnica mlađe generacije suvremenih hrvatskih fotografa.

„Nona“ je kompleksni projekt na kojemu autorica radi već dugi niz godina, a radi se o prostorno-vremenskoj vizualizaciji autobiografske obiteljske priče ispričane u formi foto-eseja.

„Foto-esej „Nona“ govori o mojoj baki i o situaciji nastaloj nakon što je doživjela moždani udar. Kolaži istražuju komunikacijske odnose unutar moje obitelji, promijenjene pod utjecajem bakine bolesti. Kroz njih, ja istražujem promjene koje su se tijekom vremena dogodile u obitelji u novonastalim okolnostima“, objašnjava Ana Mihalić.

Autorica svoje umjetničke fotografije izlaže od 2009. godine. Do sada je realizirala desetak samostalnih izložbi, te sudjelovala na više od dvadeset skupnih žiriranih izložbi. Nekoliko njezinih serija fotografija uvršteno je u funduse Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Bila je finalistica fotografskog natječaja Photodays i osvojila nekoliko nagrada na natjecanjima „Young, Creative, Chevrolet“ kao i na „Modnom ormaru“.

Fotogalerija