COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
15.11.2019

Otvorena samostalna izložba Aleksandra Garbina

U Multimedijalnom je centru ovog četvrtka, 14. studenog, otvorena samostalna izložba sugrađana, diplomiranog kipara i višestruko nagrađivanog umjetnika Aleksandra Garbina.

Prisutne je u ime Pučkog otvorenog učilišta Rovinj pozdravila njegova ravnateljica, Dubravka Svetličić, dok je samu izložbu predstavio povjesničar umjetnosti Mladen Lučić.

“Za umjetnički izričaj Aleksandra Garbina, između ostalog, karakteristična je i procesualnost postupka kojoj je svojstvena i uporaba ready made predmeta koji aktivno sudjeluje u tvorbi i prezentaciji finalnog rada. Garbin sakuplja različite, uglavnom male, rabljene, nađene i disfunkcionalne predmete od kojih radi skulpture, instalacije i objekte. Njegova prezentacija razbacanih raznovrsnih predmeta po zidovima i podu izložbenog prostora, svojevrsni je i temat ove izložbe”, naveo je Lučić.

Među predmetima izloženim u prostoru posjetitelji će moći, između ostalog, vidjeti Ikeinu policu s nosačima okrenutima suprotno zidu, zatim stolicu s produženim naslonom, vertikalno presječen slikarski štafelaj, slijepljene šalice, ali i kartu svijeta kojoj je autor dodao nepostojeći kontinent.

Umjetnikov je cilj približiti publici svoj način viđenja. No, njegovi predmeti nikada nisu do kraja dorečeni, već ih ostavlja poput rebusa kako bi publika imala što odgonetnuti.

Oni koji ovoga četvrtka nisu stigli na otvorenje, samostalnu će Garbinovu izložbu imati priliku pogledati sve do 27. studenog, u radno vrijeme Multimedijalnog centra, točnije od 10 do 12 sati, te od 18 do 20 sati.

 

Fotogalerija