Accessibility icon
21.06.2017

OTVORENA PRVA MODERNA MEDICINSKO-TERAPIJSKA PLAŽA

U krugu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju «Prim. Dr. Martin Horvat» bilo je izuzetno svečano na prvi dan ljeta 21. lipnja. U nazočnosti brojnih uzvanika, bolničkog osoblja načelu sa ravnateljem prim. dr. Marinkom Rade, pacijentima i građanima otvorena je novouređena rehabilitacijsko-terapijska plaža, najopremljenija i najsigurnija u zemlji. U uređenje i opremanje plaže Ministarstvo turizma i Istarska županija uložili su oko dva milijuna kuna.

Ovom svečanom činu prisustvovali su, između ostalih brojnih uzvanika i gostiju, saborski zastupnik Giovanni Sponza, pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić,  istarski župan Valter Flego, predsjednik Upravnog vijeća Bolnice «Dr. Martin Horvat» Valerio Drandić, rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga i mnogi drugi.

Ovom investicijom Bolnica je dobila snažan impuls u promjeni paradigme medicinskog turizma. Želimo promijeniti imidž Bolnice  od ustanove u koju pacijenti moraju doći do medicinske ustanove u koju pacijenti žele doći te našu ustanovu pozicionirati u segmentu medicinskog turizma, rekao je ravnatelj Marinko Rade. Pod njegovim rukovodstvom u protekle tri godine Bolnica «Dr. Martin Horvat» doživjela je pravu renesansu. Posluje pozitivno, obnovljeni su bolnički odjeli, prijemna ambulanta, poliklinika  i okoliš, a predstoji i uređenje glavne bolničke zgrade, za čiji projekt je Ministarstvo turizma već osiguralo sredstva.. Ravnatelj dr. Marinko Rade zahvalio se u ime  bolničkog kolektiva i pacijenata  Ministarstvu turizma,  Ministarstvu zdravstva, Istarskoj županiji i Gradu Rovinju na potpori u uređenju medicinsko-terapeutske plaže.

Sudionike ove svečanosti  pozdravili su također dr. Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu, Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma i istarski župan Valter Flego koji je , između ostalog, rekao da će Županija u razvoj Bolnice i zdravstvenog turizma u narednih nekoliko godina uložiti 20 milijuna kuna.

Simboličnim presijecanjem vrpce invalidi Graciano Turčinović i Mlade Jurada otvorili su novouređenu medicinsko-terapijsku plažu i isprobali dva spusta u more za invalide u kolicima. Uz demonstraciju rada mehaniziranih spustova u more, njihovu namjenu obrazložila je glavna fizioterapeutkinja Ilijana Bašić.

Valja naglasiti da bolnička plaža neće služiti samo pacijentima nego će biti otvorena i za ostale građane.

Fotogalerija