Accessibility icon
22.01.2020

Otvorena je izložba „inBETWEEN“

Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja svoj je novi ciklus izložbi za 2020. godinu započeo izložbom „inBETWEEN“ intrigantnog kolektiva iz Splita – koFAKTOR, kojega čine Rovinjka Silvija Ivanišević i Dujam Ivanišević.

Izložbu su ovog utorka, 21. siječnja, svečano otvorili ravnateljica POU Grada Rovinja, Dubravka Svetličić, kao i sami autori, arhitekti, koji su posjetitelje proveli kroz sva svoja djela.

No, osim njihovih natječajnih radova i arhitektonskih projekata, te grafičkih produkata, izložen je i čitav proces koji se zbiva od samog početka projekta, odnosno zadatka, pa sve do njegove realizacije. Tako je moguće proučiti eksperimente koje su ovi arhitekti provodili na putu do idealnog rješenja, te vidjeti različite materijale, kao i alate kojima se koriste, a koje sami izrađuju prilikom stvaranja projekata.

Među brojnim izloženim natječajnim projektima, nalazi se i onaj za kojega su arhitekti osvojili drugu nagradu, a radi se o natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga maršala Tita i okolnih trgova u Rovinju.

Zadatak je, kako opisuju Silvija i Dujam, bio vratiti nekadašnje popločenje glavnog rovinjskog trga. Navedeno nije nimalo lako jer, govore arhitekti, ne postoji dokumentacija niti netko zna kako je točno popločenje izgledalo, stoga su poput detektiva s fotografije na kojoj se ono nadzire, pokušavali otkriti kako se nekada postavljalo.

Njihova je ideja također bila suptilno podsjetiti na nekadašnju odvojenost staroga grada morem, pa su zamislili postavljanje fotoluminescentnih točaka duž nekadašnjeg kanala.

Ovo, ali i brojna druga djela, posjetitelji mogu razgledati sve do kraja mjeseca, i to radnim danom od 10 do 12 sati, te subotom od 18 do 20 sati. Za Noć muzeja, 31. siječnja, izložba će biti otvorena od 20 do 24 sata.

Fotogalerija