COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
16.10.2019

Otvorena izložba “Vukovar – portret grada camerom obscurom”

Ovog je utorka, 15. listopada, u Photo Art Gallery “Batana” svečano otvorena izložba naslovljena “Vukovar – portret grada camerom obscurom”. Njene su fotografije plod fotoradionice koju je prije dvije godine s učenicima Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru proveo Hrvatski fotosavez.

Izložba je prvotno otvorena u Vukovaru, nakon čega putuje Hrvatskom. Zahvaljujući suradnji s Centrom vizualnih umjetnosti “Batana”, došla je i do Rovinja, gdje su je publici predstavili predsjednik CVU, Mladen Boljkovac, kao i Zlata Medak u ime Hrvatskog fotosaveza. Za kraj svečanog otvorenja, rovinjski je umjetnik Ivan Tanković, sugrađanima poznatiji kao Kićo, školi talentiranih umjetnika poklonio svoje djelo simbolički nazvano “Vodena ruža”.

Osim same izložbe, Hrvatski fotosavez paralelno je započeo i s programom kojega već nekoliko godina provodi s Društvom osoba s invaliditetom u Rovinju. Kako objašnjava Zlata Medak, voditeljica programa za mlade, polaznici radionice ovih su dana dizajnirali vlastite majice i platnene vrećice. Također, svi prijavljeni na natječaj “Svijet oko nas” kojega je raspisao Hrvatski fotosavez, sudjelovali su u fotoradionici. Navedena je radionica vezana uz sljedeću izložbu na kojoj će biti predstavljeni najbolji radovi.

Fotogalerija