Accessibility icon
19.07.2018

Otvorena izložba likovne kolonije Rovinj-Rovigno

Skupna izložba djela suvremenih slikara rovinjskog likovnog kruga pod nazivom Likovna kolonija svečano je otvorena u Muzeju grada Rovinja u srijedu 18. srpnja 2018. Ova likovna manifestacija ima veoma dugu tradiciju koja datira još s početka pedesetih godina prošlog stoljeća. Pokrenuli su je rovinjski slikari s ciljem okupljanja i organiziranja zajedničkih izložbi.

Ovogodišnja likovna smotra okupila je nešto manji broj likovnih umjetnika, ali je zato po ocjeni stručnog žirija na visokoj umjetničkoj razini.

Izložbu su otvorili prof. Marija Smolica, ravnateljica Muzeja, i viši kustos Darijo Sošić koji je proglasio i rezultate službenog žirija u sastavu Iva Korbler, Marijana Paula Ferenčić i Svebor Vidmar. Od 58 autora izdvojili su i nagradili 6 radova. Tako su pravo na samostalnu izložbu u galeriji sv. Toma dobili Josipa Pentić, Branko Kolarić i Zdravko Kopas.

Otkupne nagrade pripale su Ivi Zagoda i Ivani Mrčeli.

Počasna nagrada grada Rovinja «Batana» uručena je Jasni Bogdanović. Umjetnica je za svoju skulpturu upotrijebila na izgled nespojive elemente – drvo plesksiglas i prepečeni kruh!

Izložba 64 člana Likovne kolonije Rovinj 2018. ostaje otvorena do 15. kolovoza 2018.