Accessibility icon
18.12.2017

Otvoren Božićni sajam Zajednice Talijana

Zajednica Talijana «Pino Budicin» po deseti puta je organizirala humanitarni Božićni sajam – Mercatino di Natale. Svečano je otvoren u petak 15. prosinca uz pjesmu malog zbora «Batanola» Vlade Benussija i bitinadora KUD-a «Marco Garbin». Sajam je otvorio predsjednik Zajednice Talijana prof. Marino Budicin i pri tome istaknuo njegov humanitarni karakter jer je do sada sav prihod od prodaje bio namijenjen pomoći roditeljima teško oboljele djece, Domu zdravlja i Društvu osoba s invaliditetom, a prikupljena sredstva na ovom jubilarnom sajmu utrošit će se u nabavku odora  malim i velikim članovima zbora.

Kao i do sada, posjetiteljima su ponuđene rukotvorine grupe «Mani di fata» i ostalih članova Zajednice Talijana, djece iz vrtića «Naridola», osnovaca OŠ «Bernardo Benussi» i srednjoškolaca, kao i brojnih građana koji su darovali svoje radove. Izloženi su božićni ukrasi, borići, adventski vijenci, ukrasne svijeće, nakit, šalovi, vunene kape, slike i drugi ručni radovi.

Sajam možete posjetiti do 18. prosinca kada se seli na središnji gradski trg gdje će članovi Gradskog vijeća mladih u 10,30 sati otvoriti svoj humanitarni sajam pod nazivom «Borići dobrote», a prihod su namijenili radu Društva osoba s invaliditetom.

Fotogalerija