Accessibility icon
09.10.2020

OŠ Jurja Dobrile dobila je novu kuhinju

Posjetom Osnovnoj školi Jurja Dobrile od strane gradonačelnika Marka Paliage i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edite Sošić Blažević okončala se podjela darova vrtićima i školama s područja Rovinja-Rovigno u sklopu Dječjeg tjedna.

Povod posjete školi bilo je ujedno i stavljanje u funkciju nove školske kuhinje u ukupnom iznosu od 829.000 kuna. Radove je izvodila tvrtka Premec iz Rijeke, dok je oprema naručena od dobavljača Oprema Radman iz Zagreba.

Predstavnici Grada su ovih dana predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama darovali lektirne naslove,  te slikovnice, didaktičke igre, lopte za najmlađe i ostali potrošni materijal.

U sklopu Dječjeg tjedna u kazalištu Gandusio održana je i kazališna predstava «Vitez željeznog srca» u produkciji Teatra Naranče iz Pule, organizirana od strane Pučkog otvorenog učilišta.

Dječji vrtić «Neven» je za svoje polaznike organizirao posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti, kao i sportske igre, pješačenje u bližoj okolini vrtićkih objekata, lutkarske predstave u organizaciji odgojitelja, plesno-zabavne aktivnosti, likovno stvaralaštvo, te radionice za djecu i odgojitelje «Vrijednosti i značaj ekosustava na području šume Kontija i Limskog zaljeva» pod vodstvom Znanstveno edukacijskog centra Višnjan i Dujmović d.o.o.

Talijanski dječji vrtić «Naridola» organizirao je projekciju animiranog filma “Spirit”, sportske aktivnosti, pripremu keksa i zabavu u odgojnim skupinama uz glazbu i igre, kao i aktivnosti sa bojama, izrade radova, crtanja i bojanja predmeta.

Osim vrtića, razne radionice i aktivnosti organizirale su i rovinjske osnovne škole Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i Talijanska osnovna škola Bernarda Benussija.

Fotogalerija