Accessibility icon
01.08.2022

“One size beauty” u galeriji Batana od ove srijede

Anna Gaspotić, portretna i konceptualna fotografkinja iz Pule, rovinjskoj će se publici predstaviti ove srijede samostalnom izložbom naziva “One size beauty”.

Radi se o seriji od 41 fotografije portreta različitih žena, s naglaskom na “body positivity”, što proizlazi iz projekta koji za cilj ima osvještavanje žena o vlastitom tijelu i rušenju nedostižnih stereotipa koje im nameće modna i beauty industrija.

Kako bi pokazala različitost žena, Anna je u sklopu projekta “One size beauty” napravila haljinu jednog kroja i odlučila sve modele fotografirati u identičnim uvjetima.

“Sama kaže da je sve krenulo iz ljutnje i frustracije nemogućnosti pronalaska odgovarajuće obuće zbog uskih nogu te naglašava da je neodgovarajuća odjeća i obuća problem većine žena danas. Sa druge strane oznaka “ One size “ na haljinama iritira i frustrira žene jer je nemoguće da jedna veličina odgovara svima. No tu se stvorila ideja za serijom fotografija gdje bi bile snimljene žene različitih oblika, konfekcijskih brojeva i visina u istoj haljini,  u identičnim uvjetima”, navodi kustos izložbe, fotograf Đani Celija u predgovoru kataloga.

Otvorenje pete samostalne izložbe pulske fotografkinje započet će u 21 sat u rovinjskoj galeriji Centra vizualnih umjetnosti Batana.