Accessibility icon
28.08.2020

Okončani radovi u ulici Mazzini

Ovog su tjedna okončani radovi u Ulici Mazzini koja je zasjala u novom ruhu. Naime, gradsko poduzeće «Odvodnja Rovinj – Rovigno» d.o.o. je u suradnji sa Hrvatskim Telekomom d.d. uspješno dovršilo sanaciju ulice u ukupnoj dužini od 90 metara.

 

Radovi su obuhvaćali zamjenu dotrajale glavne fekalne kanalizacijske cijevi te kompletnu rekonstrukciju 3 revizijska okna. Sanacija je obuhvatila i 31 priključno okno zajedno sa 77 metara priključne cijevi.

U sklopu radova postavljene su i tri glavne cijevi u duljini od 90 metara za potrebe HT-a te priključna cijev do svakog objekta sveukupne duljine 125 metara. Također, izvedeno je i 5 šahtova za potrebe telekomunikacijske infrastrukture, kao i 400 m2 novog kamenog popločenja kroz punu širinu ulice po uzoru na postojeće.

 

Realiziran je tako još jedan u nizu projekata koje provodi «Odvodnja Rovinj-Depurazione acque Rovigno» koja je u posljednje četiri godine sanirala kanalizacijsku mrežu i parterna popločenja ulica Savičentska sa trgom, Bregovita, Uska i Driovier.

Do kraja godine planira se i započeti radove na rekonstrukciji kanalizacije i popločenja u ulici Andrea Milossa koja se nalazi u neposrednoj blizini dovršene ulice Mazzini, kako bi isti bili dovršeni slijedeće godine, a čime bi se kompletiralo uređenje tog područja.