Accessibility icon
22.04.2023

Oko 250 pješaka na manifestaciji “Hoditi i zdravi biti”

S današnjeg glavnog gradskog trga oko 250 pješaka krenulo je put rovinjske bolnice “dr. Martin Horvat” u sklopu javnozdravstvene manifestacije “Hoditi i zdravi biti” u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uz potporu Istarske županije.

Pritom su volonteri Crvenog križa na početku i na kraju ove 5 kilometara dugačke trase mjerili tlak i glukozu u krvi, dok su članovi rovinjske Udruge umirovljenika na štandovima dijelili službene majice manifestacije, kao i bedževe koji su obradovali najmlađe. 

Pred sam su polazak učenici fizioterapeuti Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno sudionike različite životne dobi pripremili za pješačenje uz vježbe zagrijavanja i istezanja, a iste su ponovili i na pola puta, odnosno livadi kod Porton Biondija.

Svoj su put rovinjski pješaci, među kojima je svoju podršku dao i gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga, nastavili do cilja preko nove gradske luke San Pelagio i Rta Muccia, uz novootvoreni gradski bazen, sve do restorana u sklopu rovinjske bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “dr. Martin Horvat”.

Po dolasku podijeljen im je zdravi obrok kojega su pripremili djelatnici restorana bolnice, a podijelili članovi Odreda izviđača “Tino Lorenzetto”.