Accessibility icon
03.10.2023

Održano poučno predavanje Stjepana Božića „Boksom protiv nasilja“

Povodom Europskog tjedna sporta, u organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno i Srednje škole Zvane Črnje, održana je tribina pod nazivom “Boksom protiv nasilja”.

Predavač je bio bivši hrvatski profesionalni boksač Stjepan Božić. U 25 godina profesionalne sportske karijere, Stjepan Božić ostvario je značajne rezultate, poput prve svjetske juniorske medalje u boksu za neovisnu Hrvatsku 1992. godine; u Zagrebu je 2005. godine osvojio naslov svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji po WBF-ovoj verziji; 2007. godine osvojio je naslov interkontinentalnog prvaka u supersrednjoj kategoriji po WBA verziji; 2009. godine bio je svjetski doprvak.

Školska knjižnica bila je ispunjena, a predavanju su se odazvali učenici srednjih škola grada Rovinja, članovi Udruge kineziologa te treneri. Stjepan Božić govorio je o svojoj profesionalnoj karijeri, upoznao prisutne o benefitima borilačkih sportova, ali i sporta općenito. Raspravljalo se o temi nasilja u sportu i u svakodnevnom životu, te međuvršnjačkom nasilju koje je prisutno u društvu.

Nakon rasprave nametnuo se zaključak i poruka mladima da se na nasilje ne odgovara nasiljem, da se mladi ljudi uključe u sport ne samo radi očuvanja i unapređenja zdravlja već i radi svih pozitivnih osobina koje sport donosi poput discipline, odgovornosti, poštovanja, fair playa, samopouzdanja, poštivanja protivnika.

Bavljenje bilo kojom vrstom tjelesne aktivnosti od izuzetne je važnosti za fizičko i mentalno zdravlje svakog pojedinca te se pozivaju svi sudionici da odaberu neku aktivnost prema vlastitoj želji i uživaju u onom što rade!

Fotogalerija