Accessibility icon
07.09.2020

Održano 17. izdanje “Koncerta sv. Eufemiji”

Sinoć se, prigodno, pred crkvom sv. Eufemije, održalo sedamnaesto izdanje koncerta svetoj Eufemiji.

Ovaj koncert u čast rovinjskoj zaštitnici organiziraju supružnici Davor i Vesna Terzić, a uz Vesnu, program je vodio i Slavko Nedić.

Pred publiku su, uobičajeno nakon svete mise, stali brojni izvođači, a glazbenu su večer otvorile Ivana Rudan i Tina Galant iz Zbora mladih Župe sv. Mihovila u Žminju, a objema je ovo bio prvi nastup u Rovinju.

Uslijedili su Maurizio i Martina Ferrara, dvojac koji je stekao bogato iskustvo svirajući upravo s Davorom Terzićem. Osim nekoliko samostalnih izvedbi, pozornicu su dijelili s posebnom gošćom, njihovom kćerkom Elenom, ali i s Vesnom i Davorom.

Nakon izvedbe Maurizia i Martine, a zatim i kratke izvedbe Davora i Vesne, pozornost publike preuzela je sljedeća gošća, rovinjska glazbenica Patrizia Sfettina Jurman, koja se glazbom bavi već više od dvadeset godina.

Svoje je pjevačko umijeće pokazala i poznata operna pjevačica, Sofija Cingula, uz pratnju Maje Nedić na klavijaturi.

Publici se zatim predstavila i grupa RiM koja djeluje već oko deset godina, te koja je ujedno zaključila ovo ugodno druženje na platou crkve sv. Eufemije.

Za kraj, Davor Terzić najavio je kako će 18. izdanje ovog festivala, zakazano za sljedeću godinu, zasigurno ponovno biti održano na istome mjestu.