Accessibility icon
20.06.2020

Održana Skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Rovinjštine

Na jučerašnjoj su Skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Rovinjštine, prvoj na čelu s novim predsjednikom, Brankom Oplanićem, između ostalog podijeljene zahvalnice onima koji podržavaju rad ove Udruge, s naglaskom na organizaciji obljetnice osnutka bataljuna “Pino Budicin”.

Među njima pronašao se i Grad Rovinj-Rovigno, čiju je zahvalnicu preuzeo zamjenik gradonačelnika Kristijan Damijanić.

“Ponosni smo na zahvalnicu, ali smo još ponosniji na rad Udruge. Čestitao bih vam na svim onim izuzetnim aktivnostima koje provodite svakoga dana”, izjavio je tom prilikom Damijanić, pozdravivši prisutne u ime gradonačelnika.

Zahvalnice su zaslužili i Odred izviđača “Tino Lorenzetto”, Limena glazba Rovinj, KUD Marco Garbin, Udruga umirovljenika Grada Rovinja, Valalta Rovinj, Rudan d.o.o. Žminj, A&B d.o.o. Rovinj, Eko d.o.o. Rovinj, Gratis d.o.o. Tinjan, Eurotrade d.o.o. Rovinj, “Brozanotti” Davora Brozana, stomatološka ordinacija Željka Popadića, te Iskon d.o.o.

Skupština je započela tradicionalnim odavanjem počasti preminulima u Drugome svjetskom ratu, Domovinskom ratu, kao i članovima preminulima proteklih godina. Na Skupštini je izneseno izvješće o radu za 2019. godinu u kojoj su, prema istome, odradili sav zacrtan program, te je istaknuto kako su svi zadaci uspješno iskoordinirani s Gradom Rovinjem-Rovigno.

Nadalje, među točkama se pronašla i ona financijskog izvješća, a zatim i plan daljnjih aktivnosti. Za sada su, u nešto drugačijim okolnostima zbog koronavirusa, odradili sve osim proslave na Stanciji Bembo, za koju je u to vrijeme bila potrebna propusnica zbog prelaska u drugu općinu.

Ostatak će godine trebati reducirati aktivnosti zbog manjka financijskih sredstava, no u planu im je 33 zadatka, te se nadaju kako će sve obilježiti, premda nešto skromnije.

Za kraj, podsjetili su svoje članove na prijem povodom Dana antifašističke borbe koji će se održati 22. lipnja u 9 sati u gradskoj vijećnici grada Rovinja-Rovigno.  Nakon prijema  položit će se vijenac podno Spomenika palim borcima na Valdibori oko 9:30 sati.