Accessibility icon
18.02.2022

Održana radionica projekta ConsumeLess Plus

U Domu kulture održana je radionica u okviru projekta ConsumeLess Plus u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam i Grada Rovinj-Rovigno.

Radionica je bila namijenjena smještajnim objektima, kafićima, restoranima, trgovinama hranom i rukotvorinama, hotelima te odmaralištima, a cilj je bio upoznati zainteresirane s ConsumelessMed oznakom te načinom na koji se mogu uključiti se u projekt radi dobivanja iste. Svi oni koji zadovolje određene kriterije i steknu ConsumelessMed oznaku imaju pravo  biti promovirani na ConsumelessMed platformi.

Prisutne je u ime Grada Rovinj-Rovigno pozdravio zamjenik gradonačelnika David Modrušan koji je tom prilikom naglasio kako tematika ekološke održivosti usluga u turizmu, kroz valorizaciju prirodnih resursa i kulturne baštine, smanjenje količine nastalog otpada,  minimiziranje emisija i zagađenja kao i ponovnu upotrebu obnovljivih resursa vodi ka zaštiti prirodnog integriteta i prepoznatljivosti naših destinacija, čime osiguravamo dobrobit posjetitelja i pogotovo domicilnog stanovništva.

Više je informacija dostupno na web stranici https://www.consumelessmed.org.