COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
19.06.2019

Održana četvrta ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća

U utorak 18. lipnja 2019. godine u Domu kulture u Rovinju održana je četvrta ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća grada Rovinja-Rovigno.

Sjednica Gradskoga vijeća započela je jednoglasnim usvajanjem Deklaracije kojom Gradsko vijeće traži od nadležnih ministarstava da odmah prekinu s izdavanjem dozvola za rad kampova, benzinskih postaja i drugih objekata koji nemaju potvrdu Grada da su u skladu s gradskom prostorno planskom dokumentacijom te da u suradnji s gradonačelnikom Rovinja-Rovigno preispitaju sve do sada izdane dozvole za rad takvih kampova uz trenutno ukidanje svih dozvola za koje se utvrdi da nisu bile izdane u skladu s gradskom prostorno planskom dokumentacijom.

Na dnevnome redu bilo je usvajanje III. izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana i s tim u vezi IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Rovinja–Rovigno.

Prihvaćen je prijedlog Prvih izmjena i dopuna Proračuna Grada Rovinja-Rovigno, Programa rada gradonačelnika i gradske uprave te Programa održavanja komunalne infrastrukture i izgradnje objekata za 2019. godinu.

Gradsko vijeće je ujedno prihvatilo prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontroli parkiranja na javnim parkiralištima Grada Rovinja-Rovigno. Zbog pojava da se na parkirnim mjestima koja se ne naplaćuju pojedini automobili parkiraju i po nekoliko dana, da kamperi, teretna vozila i autobusi parkiraju na parkirna mjesta za osobna vozila, zbog sprječavanja pojava ilegalnog kampiranja, te zbog učestalih upita građana koji se bave iznajmljivanjem smještaja za mogućnost kupnje višednevnih parkirališnih karata za smještaj gostiju predložilo se proširenje zone naplate i kontrole parkiranja na određenim uređenim parkiralištima.